#DEFEMHALDER

Del dine oplevelser fra området med os på #defemhalder

VELKOMMENVelkommen til De Fem Halder - en gåtur gennem 800 års Danmarkshistorie 

De fem Halder byder på nogle af Danmarks mest spændende voldsteder med borge, ruiner, belejringsanlæg og herregårde, der tilsammen fortæller om 800 års Danmarkshistorie.

Vi renoverer området de næste par år for at gøre historien mere tydelig. Vi istandsætter voldsteder, voldgrave og stier, fælder træer og fremhæver omridset af borge, belejringsanlæg og herregårde. Gennem bearbejdning af landskabet og en ny udstilling formidler vi historien om magtkampe, stridigheder og belejringer men også om dagliglivet mellem konger, adelsmænd og kirkens folk fra middelalderen og frem.

Renoveringen foregår fra 2018 frem til udgangen af 2020 . I 2018 og 2019 arbejder vi med Gammel Hald, Daas Herregård, Hald Hovedgaard, Almindingen, Den Romantiske Have og Brattingsborg. I 2019 anlægger vi Børnenes Hald. I 2020 tages der hul på boardwalken fra Parken ved Hald til Niels Bugges kro. Fra 2021 gælder det Hald Slot og Hald Laden.

Vi glæder os til at kunne byde jer velkommen til De fem Halder og en enestående gåtur gennem historien, når anlægsprojektet står færdigt.